Wat doe je?

Doel is het maken van vrij werk met behulp van Photoshop. Het programma is daarbij het middel, niet het doel. Ondanks dat deze cursus zich niet alleen richt op de techniek en kennis van het programma zelf, is het leren werken met Photoshop wel een belangrijk onderdeel van de cursus. Het is de bedoeling dat je eigen beeldmateriaal meeneemt naar de les en gaat gebruiken als hulpmiddel om vanuit concrete opdrachten, vrij beeld te gaan creëren.

Wat leer je?

Je leert opnieuw kijken naar beeld. Er wordt ingegaan op zaken als vlakverdeling, verhoudingen en kleurgebruik. Je leert hoe je bestaande foto’s kunt retoucheren, maar ook hoe je een goede uitsnede kunt maken die de compositie ten goede komt. Stap voor stap werk je met verschillende tools en paletten. Je werkt met maskers en het in verschillende lagen opbouwen van je document. Dit is dan ook een cursus waarbij kennis en theorie verweven zit in korte demonstraties en vervolgens onder begeleiding van de docent veel zelf geoefend wordt.

Ingangseis

Iedereen die kan werken met een computer is welkom. Voor diegene die Photoshop al langer gebruiken: dit is een cursus waarbij rekening gehouden word met diegene die voor het eerst kennismaken met het programma. Daarnaast komen, ongeacht mogelijke eenzijdige specialistische behoeftes, de diverse mogelijkheden van het programma aan bod.

Bijzonderheden

Om het meeste uit de cursus te halen is regelmatig oefenen zeer belangrijk. Zo leer je denken in de structuur van het programma en maak je je de theorie en het programma op een speelse en effectieve manier eigen. Dus is het van belang om de software (minimaal Adobe Photoshop CS 3) werkend op je computer te hebben. Of het een PC of een Mac is maakt voor de werking niet uit. Bij CREA werken we met Adobe Photoshop CS4 (Engelstalig) op een Mac.

Data

najaar 2012

start: 27-09-2012 duur: 12 weken tijd: do 20:15-22:45

start: 28-09-2012 duur: 12 weken tijd vr 13:30-16:00

voorjaar 2013

start: 07-02-2013 duur: 12 weken tijd: do 20:15-22:45

start: 08-02-2013 duur: 12 weken tijd: vr 13:30-16:00

Voor inschrijven en meer informatie kun je kijken op de site van CREA-UVA.